Henkilö­kohtaiset yhteystiedot

Sähköposti­osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@teoteam.fi.

Lisäksi

serveri.valvomo@teoteam.fi
e-valvomo@teoteam.fi
haly.valvomo@teoteam.fi

Markku

Markku Holopainen, toimitusjohtaja+tel050 432 6412

Idearikas kehittäjä

Energiatekniikan insinööri (AMK) Markku Holopainen astui toimitusjohtajan paikalle helmikuussa 2012, kun hän osti puolet Teoteamista Eeva ja Repe Ruoholalta. Toisen puolen omistaa Jari Rönkä.

- Olemme tunteneet Jarin kanssa pienestä pitäen. Hänellä oli visio, että sopisin vetämään yritystä Repen jälkeen. Elämänkokemuksestani ja työkokemuksestani voisi olla hyötyä.

Markun tausta onkin varsin monipuolinen. Takavuosina hän työskennellyt mm. puolustusvoimien palveluksessa tutka- ja radioasentajana. Pokannut sittemmin insinöörin paperit erinomaisella opiskelumenestyksellä Helsingin Ammattikorkeakoulusta. Uudistanut Hanasaaren voimalan automaatiojärjestelmää ja vetänyt Soneralla asiantuntijatiimiä. Ja toiminut yrittäjänä ja toimitusjohtajana myös Lohjan Hitsaus ja Koneistus Oy:ssä.

- Yrittäjänä olen oppinut tarpeen vaatiessa reagoimaan nopeasti, Markku toteaa.

Teoteamilla Markku vastaa talouden kehityksestä. Uudistuksena hän on tuonut talousjärjestelmän, joka antaa reaaliaikaista tietoa yrityksen resursseista päätöksenteon tueksi.

Tiede ja talous kiinnostaa myös vapaa-ajallakin. Markku seuraa mielellään tiededokumentteja ja harrastaa lukemista. 

- Teoteamin vahvuus on joustavuus ja asiakkaan ymmärtäminen. Asiakkaan pulma on meidänkin asia ja kaveria ei jätetä pulaan. Kun asiakkaalla menee hyvin, meilläkin menee hyvin.

Jari

Jari Rönkä, myyntipäällikkö, tekninen tuki, tarjouslaskenta+tel0500 493 328

Maailmaa nähnyt bittitaituri

Bittimies tulee ja tuo pöydälle uuden pienen harmaan laatikon. ”Tuossa on se äly, mutta nyt on näyttökin mukana”.

Sitten viime näkemän tekniikka laatikossa on loikannut jälleen aimo harppauksen eteenpäin. Jarin rakentamat laatikot ohjaavat esimerkiksi vesilaitosten pumppuja. Näihin Teoteamin malleihin sisältyy alan uusin tekniikka.

Siinä missä ensimmäiset kuusitoista vuotta Teotiimillä pyörittivät bittimiestä maailman ympäri viidakoista tundran pakkasiin, nykyään Jarin työt hoituvat Lahden toimipaikassa. ”Enää ei tarvitse lentää”, mies huokaisee.

Vaikka koneen sisällä istuminen ei ole koskaan ollut lempipuuhia, lentokoneet kyllä kiehtovat muuten. ”Pojan kanssa rakennellaan ja lennätetään kauko-ohjattavia pienoismalleja”.

Vapausko lennokeissa viehättää, sillä samaa Jari kertoo arvostavansa työpaikassaankin. ”Teoteamissa ollaan kaukana tehdasmaisuudesta ja pakkotahtisuudesta.”

Vuodesta 2012 alkaen Jari on omistanut Teoteamista puolet.

Sakari

Sakari Paloniemi, sähkö- ja automaatio-osaston vastaava insinööri, sähkötyöjohto+tel050 406 5982

Suurten kokonaisuuksien ohjastaja

Kulkeeko ala verissä, kun Teoteamilla Sakari suunnittelee sähkö- ja automaatiojärjestelmät, jotka isä pajan puolella valmistaa?

Tosin käytännössä jako ei ole aina näin selvä. ”Kyllä se niin päin menee, että isä tahtoo neuvoa poikaa.” Sakari naurahtaa.

Sakarin kädet pitelevät ohjaksia Teotiimin projekteissa, joiden monipuolisuudessa ei pääse pitkästymään. ”Suuret kokonaisuudet kiehtovat. Tähän mennessä mielenkiintoisimpia ovat olleet isohkot prototyyppiprojektit, joissa kaikki on uutta ja kehittyy jatkuvasti.”

Monipuolisen aivotyön vastinpariksi sopivat yksinkertaiset harrastukset. Salilla rauta nousee mukavasti samalla kun ajatukset lepuuttuvat.

Vapaa-aika kuluu mahdollisuuksien mukaan myös autojen parissa. Tavalla tai toisella.

Leena

Leena Asikainen, myynti-insinööri+tel050 413 0821

Kunnallistekniikan sekatavarakauppias

Kun olet vailla saostuskemikaaleja tai mittausreagensseja, soitto Leena Asikaiselle Y-Laitteeseen ja kaikki järjestyy!

Ja jos et ole aivan varma mitä valita, saat opastusta vankalla asiantuntemuksella. Y-Laite toimittaa kaikenlaisia kunnallisteknisiä laitteita ja vimpaimia.

”Yhdellä puhelinsoitolla ja ilman hirveitä toimituskustannuksia. Myös asennus järjestyy Teoteamin kautta”, myyntitykki vinkkaa.

Leena tuntee hyvin pumput ja mittauslaitteet, mutta muutakin tietoa ja pätevyyttä on matkan varrella tarttunut. Ennen ympäristötekniikan insinöörin papereiden pokkaamista hän on valmistunut mm. elintarvikelaborantiksi. Sen jälkeen on luettu japania. Mitähän seuraavaksi? ”Jotain aina. Tykkään käydä kouluja”, toimelias nainen toteaa.

Lahden Nikulan toimipisteessä työskentelevään myynti-insinööriin saatat törmätä missä maailmankolkassa tahansa, sillä ”neljä maata vuodessa on normitahti”.

Tiina

Tiina Rönkä, toimistosihteeri+tel045 1275 965

Peukalo paikallaan

Kun kahvi ja usein vielä tuoreet leipomukset toivottavat teotiimiläiset aamuisin tervetulleiksi töihin, on toimistoemäntä Tiina Rönkä hoitanut päivän ensimmäisen työtehtävänsä.

Sydämellinen tyyppi kerta kaikkiaan, luonnehtivat työkaverit! Toimistoemäntä myös siivoaa, postittaa, käsittelee ostolaskut, käy kaupassa ja huolehtii siinä sivussa myös Yleismies Jantusen virkaa, kuten kopiokoneen hoidon ja varastohuoneen laatoituksen. Vinkki vaan, niin kohta jo on valmista.

Ikiliikkuja puuhaa jatkuvasti kaikenlaista myös kotiympyröissä. ”Jos remonttia ei ole sillä hetkellä meneillään, sitten jotain muuta.” Askartelua, käsitöitä, tiffanylasitöitä, joita Tiinan mallin mukaan voi opetella tekemään ilman kursseja ihan itsekseen.

Jarkko

Jarkko Sissala, ohjelmistosuunnittelija+tel044 580 7950

Looginen ajattelu ja luova ongelmanratkaisukyky ovat ohjelmistotiimin viimeisimmän vahvistuksen, Jarkko Sissalan salainen ase.

”Reaktionopeuttakin löytyy. Tosin ainakin toistaiseksi nämä hommat ovat olleet ihan rauhallisia”, virnistää shakkia, strategisia räiskintäpelejä ja nopeatahtista salibandya harrastava nuorimies.

Valvomosovellusten ohjelmistosuunnitteluun erikoistuneen Jarkon lupaavat kyvyt huomattiin aikoinaan ohjelmistotekniikan insinöörilinjan harjoittelujaksolla Teoteamissa. Kutsu Teotiimiin tuli heti valmistumisen kynnyksellä.

Softan lisäksi miestä tottelee myös tietokoneiden rautapuoli. Asennustaustaa löytyy tietokoneliikkeistä alkaen ja web-ohjelmointi sujuu kuin heinänteko.

”Teotiimissä on jämpti työtapa ja paljon kokemusta näistä hommista. Työkavereita kuuntelemalla oppii paljon”.

Pekka

Pekka Pajuvesa, automaatioasentaja+tel0500 496 461, fax sähköpostiin 050 849 6461

Ihmemies

Hätätapauksissa, kun asiakkaan tuotanto pysähtyy, kello tikittää ja jokainen sekunti maksaa maltaita, automaatiomekaanikko ja erikoisasentaja Pekka Pajuvesa pyyhältää apuun.

Apunansa mittava kokemus, rautaiset hermot ja tarkka vaisto Teotiimin ihmemies korjaa viat kelloon katsomatta.

”Itse asiassa pidän pienestä stressistä. Kiireessä tuntee elävänsä voimakkaammin”, Pekka virnistää. "Isommat stressit purkautuvat koiran kanssa metseässä löntystellessä."

Erikoisasentajan työtehtävät ovat siinä määrin haastavia, että työnimike on muuttunut kollegoiden suissa omituisasentajaksi. "Pekka on luova. Hän jopa valmistaa osatkin itse, jos tarvitaan", työkaverit kuvailevat.

Metalli, puu ja oikeastaan mikä vaan taipuu käsissä haluttuun muotoon. Pekka on valmistanut omaan käyttöön muun muassa kaksitoistametrisen rautalaivan. Onko jotain jäänyt puuttumaan?

"Helikopteria en ole vielä tehnyt."

Pauli

Pauli Paloniemi, automaatioasentaja+tel0400 496 852, fax sähköpostiin 050 849 6461

Suurten tehojen virittäjä

”Pääpiirteittäin yksilöllisiä laitteita, isompia ja pienempiä”, luonnehtii Pauli Paloniemi logiikka- ja kaukovalvontakeskuksia, joita hän suunnittelee ja rakentaa vesilaitoksille eri puolille Suomea.

Puolet ajasta mies liikkuu kentällä asentamassa ja huoltamassa samaisia järjestelmiä.

Kaikenlainen värkkäily ja uuden rakentaminen on mieleen. Haasteetkin, kun niitä kokeneelle asentajalle joskus eteen tulee. ”Mielenkiintoisimpia ovat vikakeikat. Etenkin sellaiset joissa vika välillä esiintyy ja välillä ei. Saa kunnolla vaivata aivonystyröitä.”

Poikansa Sakarin perässä kesällä 2007 Teoteamiin löytänyt automaatioasentaja viihtyy tekniikan parissa myös vapaalla. Ralli- ja kiihdytysautojen moottorit saavat Paulin käsissä tarkat säädöt. Paras vuodenaika ajamiseen on ehdottomasti talvi. Syy on järkeenkäypä: ”Lumipenkat ovat mukavempia, kuin puut ja kivet”.

Katso myös

  • Valvomo
  • Y-Laite
  • Hienoteräs
  • Suomen vahvimmat platina

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Kysy lisää palveluistamme, pyydä tarjous työstä tai anna palautetta. Palaamme asiaan mahdollisimman pian. Voit myös soittaa meille:

tel010 470 8000